כאמור, ישנה חשיבות עצומה לתמיכה הרגשית של בן/בת הזוג במהלך התקופה המאתגרת של ההתמודדות עם אתגרי פריון. לפעמים נדרשת גם תמיכה פיזית לצורך מתן תרופות או עזרה בפעילות יומיומית כאשר הטיפולים מקשים על האישה, או כאשר הגבר נדרש להביא זרע למעבדה. בתקופה שבני הזוג אסורים, המגבלות על הסיוע הפיזי יכולות להוסיף אתגר נוסף. אצל חלק מהזוגות הקושי מתגבר כשהוא מחובר לתחושה שקושרת בין המרחק בין בני הזוג לכך שהדימום שהופיע מסמן את היעדר היריון ואת המשך ההתרחקות גם מההיריון הנכסף.
הטבילה בסופו של תהליך הטהרה יכולה להיות חוויה מרעננת של התחדשות וטבילה, אבל אצל זוגות אחרים היא עשויה להפוך בפני עצמה לחוויה מאתגרת.
באופן כללי, אצל חלק מהזוגות, מתוך הקושי של המסע, מתעוררות שאלות באמונה וכלפי הקב"ה.
בכל הנושאים הללו ניתן לפנות ליועצת הלכה מלוות פוריות לסיוע בשאלות ההלכתיות או ליווי בשאלות רוחניות במהלך המסע.
בזמן טיפולי פוריות, זוג עשוי להידרש לחשוף את הנושאים האינטימיים ביותר מול רופאים, אחיות ואנשי צוות שונים, כשהזוג נדרש לא פעם לתזמן או להימנע מיחסי אישות לפי הנחיות מדויקות. כתוצאה מכך, ההיבט האינטימי, הקדוש והמחבר של יחסי אישות מקבל לפעמים פחות תשומת לב. האינטימיות עלולה להפוך למשימה טכנית שיש לבצע בלי להתייחס להיבטים של תשוקה או קירבה. לפעמים ההתרכזות בחלון הפוריות ובתקופה שבה יש תקווה להריון, יוצרת חוסר רצון להגיע לחיבור מקרב בשלב בחודש שבו כבר אין סיכוי להרות, כשבלחץ המאמץ להשיג הריון הממדים האחרים של היחסים אינם מתועדפים.
בני הזוג ניצבים בפני קשיים שאינם בשליטתם, ויודעים שאפילו השתדלות גדולה ומאמץ רב לא בהכרח יובילו לתוצאות המקוות. הרבה מהזוגות חווים חוסר אונים ובדידות במערכת מורכבת ולעיתים אף מנוכרת. במקרים בהם סיבת האי-פריון נמצאת אצל הגבר, התסכול שלו עשוי להתגבר, ובפרט לאור העובדה שאשתו היא זו שצריכה לעבור את הרוב המוחלט של הטיפולים. מקרה זה הוא רק אחד מהמקרים שבהם בני הזוג עשויים להתמודד גם עם תחושות גלויות וסמויות של אשמה. זו עשויה להיות מכוונת לעצמם, על כך שסיבת אי הפריון קשורה בהם, או על כך שהטיפול אינו מצליח. הן גם עשויות להיות מופנות לבן או בת הזוג מתוך תחושת האשמה שהוא או היא אינם מספיק משקיעים בהצלחת הטיפול.
לפעמים, מעורבות הרופאים במסע הפוריות מהווה אתגר עבור בני זוג, לא פעם הדבר קשה יותר לגברים, זאת כיוון שהרופאים הופכים להיות שותפים להיבטים אינטימיים של זוגיות, וישנם מצבים שבהם הגבר מרגיש שאין לו תפקיד מרכזי מספיק בתהליך. עם זאת, לא מעט נשים חוות קושי על רקע זה.
חשוב להפנים שכל תחושה היא נורמלית, והכרה בהן ושיתוף בן/ בת הזוג יקלו על שניהם בהתמודדות משותפת עם המצב.