שלום לך,
בזמן שימוש באמצעי מניעה הורמונליים מסוימים, נשים שונות יחוו חוויות שונות בזמן ההפסקה בין החפיסות. ישנן נשים שיחוו דימום שדומה לדימום ויסתי, ישנן נשים שיחוו דימום קל או אפילו כתמים, וישנן נשים שלא יחוו כלל דימום.
כיוון שיש מגוון מקרים, יש להתייחס באופן פרטני לכל מקרה. מי שאינה חווה דימום כלל, אינה צריכה להיאסר. מי שחווה דימום בצורת כתמים, צריכה בכל מקרה לברר האם מדובר בכתם אוסר או לא, אך אינה בהכרח נאסרת מעצם הכתמים. מי שחווה דימום בשטף, כמו בווסת, נאסרת מהדימום וצריכה להטהר.
אם את יכולה להסתפק בתחתונית אחת או שתיים ביום ולא חווה דימום בשטף, נשמע שמדובר בכתמים. במצב כזה
ניתן להתנהל בצורה בה לא תאסרי על פי
דיני כתמים, כאשר אין בכך הכרח הלכתי, ומדובר בהתנהלות מותרת הלכתית. אם הכתמים נראים על תחתונית לבנה/ תחתונים צבעוניים הם לא יאסרו. כתמים הנראים בניגוב עלולים לאסור במצבים מסוימים ויש לברר בכל מקרה האם נאסרת. לאשכנזיות מומלץ להמתין 15 שניות בין הטלת השתן לניגוב. להרחבה תוכלי לקרוא בדף
מראה דמי על נייר טואלט.
תוכלי להיעזר גם בדף
מצאתי כתם! מה עושים?
שימי לב שאם ראית דימום על דבר שהיה בנרתיק (למשל עד בדיקה או טמפון), או אם ראית דימום יוצא ישירות מן הגוף, הדימום יאסור גם אם מדובר בכמות קטנה. מסיבה זו מומלץ להימנע מהמצבים האלה בזמן כתמים.
חשוב להדגיש שבעוד שדימום המלווה בהרגשה (או בשטף), נאסר מדאורייתא ואוסר בכל מצב, דימום של כתמים נאסר מדרבנן ורק נאסר במצבים ספציפיים. לכן אין צורך להרגיש שאת עושה משהו שאינו תקין, אלא לחזור על ההלכות ולחדד לעצמך את ההבדל בין דימום שאוסר מהתורה לבין כתמים שנאסרו מדברי חכמים רק חלק מהמקרים.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב!
שירה מניטנטנג, יועצת הלכה