מתחלקים לשלוש קבוצות מרכזיות:
1. אמצעים הורמונליים:
בקבוצה זו נכללים סוגים רבים ושונים של אמצעי מניעה. המשותף לכולם הוא מנגנון הפעולה העקרוני הכולל הכנסת הורמונים סינטטיים לגוף, בכדי שיפעלו באופן שישנה או יחליף את פעילות המערכת ההורמונלית הטבעית של האישה. אמצעים אלו משפיעים על הפרשת ההורמונים במוח, ובהתאם על כלל המערכת ההורמונלית ומערכת הרבייה.
תוכלי למצוא באתר דף על אמצעי מניעה הורמונליים משולבים, ובו מידע כללי וכן מידע על גלולות, מדבקות, וטבעת נרתיקית ('נובה רינג').
תוכלי למצוא באתר מידע על אמצעי מניעה הורמונליים עם פרוגסטרון בלבד. הן בגלולות (mini-pill, המכונות גם לפעמים גם 'גלולות להנקה') והן באופנים נוספים, כמו זריקות או שתל.
בדפים אלה נתייחס בהרחבה לסוגים השונים של האמצעים ההורמונליים, שיש ביניהם הבדלים הן במרכיבים, הן באופן הכנסת ההורמונים לגוף, והן בתדירות שבה יש לפעול על מנת להכניס אותם לגוף.
2. התקנים תוך רחמיים:
יש מספר סוגים שונים של התקנים, שאופני פעולתם שונים. המשותף לכולם הוא שמדובר בהתקן שמוכנס ע"י רופאה לתוך הרחם (במיקום שונה בסוגים שונים של התקנים), ושוהה שם אפילו למשך מספר שנים. עצם קיומו של ההתקן ברחם הוא חלק מהותי מהמנגנון שמונע התפתחות הריון.
בדף המידע על התקנים תוך רחמיים תוכלי למצוא מידע על התקנים לא הורמונליים: IUD התקן נובה T ("התקן נחושת רגיל"), התקן ג'נפיקס (GYNEFIX), בלרין ("התקן כדורי של ד"ר ברעם").
תוכלי למצוא שם גם מידע על ההתקנים שיש בהם גם הורמונים שמופרשים באופן מקומי המכונים 'התקן הורמונלי': מירנה (MIRENA) / ג'נס (JANESS) /קיילינה (KAYLEENA).
3. אמצעים חוסמים:
הסוגים השונים של אמצעי המניעה החוסמים, פועלים כולם באמצעות חסימת הזרע בתוך גופה של האישה, לפני שהוא מגיע אל תוך הרחם. אמצעים אלה הם חד פעמיים, לקיום יחסים בפעם ספציפית. הם אינם משפיעים על המערכת הביולוגית של האישה. בדף המידע יש הסבר על דיאפרגמה, כובעון צווארי, ספוגית, קוטלי זרע, וקונדום (שאסור בשימוש).